Saturday, March 21, 2015

Gekleurde haren met pastelkrijt

Hoe cool is dit?!

Ik wilde jullie even laten zien waar ik afgelopen woensdag druk mee bezig ben geweest. Al maandenlang zit ik te dromen over gekleurde plukken in mijn haar en ik dácht een goede, goedkope oplossing te hebben gevonden. Kennen jullie het fenomeen hair chalk? Ik ben er fan van!



Wat moet je doen?
Je kunt natuurlijk officiële hair chalk kopen, maar pastelkrijt biedt een prima alternatief als je wat minder uit wil geven aan dit experiment. Je kunt bij de Action voor niet al te duur een set krijtjes kopen (let op: gebruik geen stoepkrijt! Dat werkt niet).

Vervolgens kun je het beste een oud shirtje & plastic handschoentjes aandoen, omdat de kleur afgeeft. Je kunt je haar ook het makkelijkst in je handpalm verven, omdat je dan een beetje weerstand hebt en goed kunt zien of je alles hebt gekleurd. Zonder handschoentjes worden je handen een waar kleurenfestijn, waardoor je niks meer kunt vastpakken.

Als je een plukje hebt geverfd, kun je de kleur het beste even laten intrekken. Ik heb zelf al mijn plukjes in één keer gedaan, dus ik denk dat het gemiddeld een kwartiertje heeft kunnen intrekken. Daarna kun je je haar borstelen. Hoe vaker je het borstelt, hoe minder fel de kleur wordt. De kleur zal de hele dag door nog een beetje blijven afgeven. Ik vond dat alleen niet zo erg, ik was véél te blij met mijn kleurtjes haha! Ik vond het dan ook best jammer dat ik het er na één keer alweer uitwaste.

Tipje
Zorg dat je een goede conditioner hebt voor na het wassen. Je haar droogt best wel uit en het is lastig om je krijtharen te borstelen/kammen, maar met een goede conditioner heb je dit probleem binnen no time opgelost! ;)

Wat vinden jullie van mijn kleurrijke haren? En zouden jullie dit zelf ook willen proberen?

♥♥♥ Saskia

FORMER PARADES IS ON: BLOGLOVIN | FACEBOOK | GOOGLE PLUS | TWITTER | LOOKBOOK | INSTAGRAM | STYLIGHT | PINTEREST

9 comments:

  1. ziet er heel erg tof uit!

    ReplyDelete
  2. Oh, lijkt me echt super leuk voor de zomer!
    Leuke blog! :)

    - Lena (http://yellowhippo.weebly.com/)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dankjewel, leuk om te horen :) ! Het is inderdaad super leuk voor de zomer, je kunt zo veel kleurtjes doen als je wil haha! :D

      ♥♥♥

      Delete
  3. Ah, wat tof zeg! Lijkt me super leuk om te doen voor een dagje feesten bij een festival :) Zou je het krijt denk je wel zien met donkerbruin haar? xo

    ReplyDelete
  4. Het ziet erg leuk uit, mooi effect!

    ReplyDelete