Friday, March 27, 2015

Parijs - Ik wil er wonen (+ cityguide)



Vorige week vrijdag was het ein-de-lijk zo ver: na maandenlang verlangen gingen Rinske en ik naar Parijs! Ik ben verliefd op die stad. Sinds ik ongeveer 8 jaar was, is het mijn droom om in deze prachtstad te wonen. Rins & ik gingen met de Thalys en dat was werkelijk ideaal: we stapten in op Rotterdam Centraal en in ongeveer 3 uur zaten we in hartje Parijs. Stel je voor: in dezelfde tijd zitten we in Groningen!! Waaaauw. Natuurlijk hebben we een heleboel foto's gemaakt, maar ik wil jullie ook graag een aantal tips geven van dingen die je volgens ons écht niet mag missen in Parijs!










Tour Montparnasse
Eén van de meest toffe toeristische dingen om te doen vind ik de Tour Montparnasse: een 225 meter hoge toren, waar je na een slechts 39 seconden durende rit in de lift helemaal bovenop kunt staan. Rinske kwam met het geniale idee om er 's avonds op te gaan: met al die lichtjes én een lichtgevende Eiffeltoren moest het toch echt een sprookjesachtig en romantisch uitzicht geven! We aten vroeg bij Pizza Pino (een fantastisch Italiaans restaurant, ook op veel andere plekken te vinden als de Champs Elysées) en gingen rond een uur of 6 naar boven. Het was toen superrustig, dus we hoefden helemaal niet in de rij te staan! Het uitzicht was uiteindelijk fenomenaal. Mijn foto's zijn niet supergoed gelukt, maar de herinnering is prachtig, haha ;)!

Tour Montparnasse
33 Avenue du Main
(€15,00 voor volwassenen, €11,70 voor jongeren tot 20 jaar en studenten)

La Défense / Winkelcentrum Les Quatre Temps
Iets wat je niet in bijvoorbeeld de reisgids 100% Parijs vindt, is de wijk La Défense. Dit is een kantorenwijk met enorm veel hoogbouw en een moderne versie van de Arc de Triomphe, namelijk de Grande Arche (ook wel de Arche de la Défense). De Grande Arche ligt in één lijn met de Arc de Triomphe, de Tuileries en het Louvre. Vanaf de Arche kun je deze lijn helemaal zien liggen, hoewel het uitzicht van beneden een beetje ophoudt bij de Arc de Triomphe, haha.

Ook de moeite waard in La Défense is het winkelcentrum Les Quatre Temps. Hier vind je ruim 200 winkels en restaurants. Je vindt er winkels als Zara, H&M en Mango, maar ook duurdere winkels als Zadig & Voltaire en Comptoir des Cotonniers. Naast de bekende Rue de Rivoli (in het 1e arondissement) is dit zeker een fijne plek om nieuwe kleding in te slaan!

Montmartre
Montmartre is de wijk waar ik absoluut een appartementje wil als ik ooit een keer écht naar Parijs ga verhuizen. Deze wijk heeft iets heel romantisch, vind ik. Je vindt er de Sacre Coeur, een Dalí museum en gewoon heel veel schattige straatjes waar je urenlang kunt ronddwalen. Een aanrader in Montmartre is het gebied rondom metrohalte Abbesses. Hier vind je onder andere mijn favoriete vintage winkel Chine Machine, waar ik vorige keer een fantastische vintage Kenzo blazer kocht.

Chine Machine
100 Rue de Martyrs

Overige tips
In de wijk le Marais vind je de winkel Merci (111 Boulevard Beau Marchais): een super leuke concept store die perfect is als je van leuke (maar dure) interieurspullen, kleding en hebbedingetjes houdt. Ik zag er zelf onwijs veel leuks, maar voor vrijwel niets hadden we genoeg geld, haha. Desondanks is de winkel een waar begrip in Parijs, net als de bijbehorende koffiezaak Used Book Cafe. Hier kun je heerlijk lunchen en je tegelijkertijd vergapen aan de duizenden boeken die er in de metershoge boekenkasten aan de wand staan.

Iets wat je ook écht niet mag overslaan, zijn de Bouquinistes. Dit zijn de schattige groene kraampjes / winkeltjes die je langs de Seine vindt. Na je bezoekje aan de Notre Dame kun je zo doorlopen naar deze fantastische bezienswaardigheid. Je kunt er tweedehands boeken kopen, maar ook mooie vintage prints of posters, perfect voor in je interieur! Ook kun je er natuurlijk de nodige souvenirs vinden.

Hebben jullie nog tips voor in Parijs? Altijd handig voor een volgend tripje of als ik er écht een appartement ga kopen, haha!

♥♥♥ Saskia

FORMER PARADES IS ON: BLOGLOVIN | FACEBOOK | GOOGLE PLUS | TWITTER | LOOKBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST

16 comments:

  1. Ik wil ook naar Parijs! Je hebt mooie foto's gemaakt en handige tips gegeven! Mag ik een keer komen logeren als je er een apartementje hebt? haha :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha ja natuurlijk, gezellig! Dankjewel!

      ♥♥♥

      Delete
  2. Zo'n fijne stad he! En wat leuk dat je daar wilt gaan wonen, een echte metropool :D

    ReplyDelete
  3. Wat gaaf, ik ga in mei naar Parijs!

    ReplyDelete
  4. Ik ben er nog nooit geweest, maar het lijkt me een prachtige stad! Leuke tips geef je mee, kan ik zeker gebruiken als ik er eens naartoe ga!

    ReplyDelete
  5. Aah je maakt me jaloers met dit artikel haha.Mooie foto's! Ik hoop deze zomer weer naar Parijs te gaan. Ik ben echt zo verliefd op die stad, ik zit er aan te denken om na mijn Havo een jaar daar te studeren :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha sorry! Ik maak mezelf ook steeds weer jaloers ;). Wat tof dat je er wil studeren!! Heb je al een idee wat? :)

      ♥♥♥

      Delete
  6. Parijs is echt een prachtige stad maar alleen zo duur :(

    ReplyDelete
  7. Ik ben ook al vaker in Parijs geweest en elke keer als ik weer terug kom denk ik: Oh das zo'n geweldige stad. Mooie foto's ook en leuk dat je niet zo'n standaard dingen in je city guide hebt gedaan :)

    ReplyDelete
  8. Ah Parijs, ik vind het echt een prachtige stad! <3 Als je ooit in Parijs woont, kom ik regelmatig bij je op bezoek hoor, haha. Mooie foto's heb je ook gemaakt! xo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaaa haha dan ben je welkom hoor! Gezellig! :D

      ♥♥♥

      Delete
  9. Ja het is zo prachtige stad! Heerlijke foto's! <3

    Ik heb een leuke giveaway op mijn blog. Doe je al mee?;)

    XxX
    http://www.wendyvansoest.com

    ReplyDelete
  10. Parijs is zo een fijne en mooie stad! <3 Ik was er afgelopen januari, en ik wil ook weer terug!

    ReplyDelete
  11. Paris is amazing! Great pics, thanks for sharing <3
    Have a nice weekend dear, come and visit my blog if you want! :)

    Kisses from Mexico City
    www.modacapital-blog.com

    ReplyDelete
  12. Parijs is heel leuk inderdaad! Ik wil er snel weer een keertje heen.

    ReplyDelete
  13. Leuk artikel! Parijs lijkt me echt een prachtstad <3

    ReplyDelete