Thursday, June 18, 2015

Dun zijn is ook niet alles

Ugh, hallo radiostilte op mijn blog. De afgelopen maand ben ik druk bezig geweest met het afronden van dit schooljaar. We zijn zo langzamerhand bezig met de laatste loodjes van ons project, verslagen zijn ingeleverd en ik ben druk bezig met het voorbereiden van een eindgesprek. Als alles achter de rug is en ik voldoendes heb gehaald, mag ik door naar het vierde jaar. Afstuderen dus! Ik ben erg benieuwd hoe dat zal gaan, en hoe mijn blog er volgend jaar uit zal zien, haha ;). Radiostilte in het kwadraat?

Goed, verder moet me vandaag nog even iets van het hart. De afgelopen tijd heb ik werkelijk GEEN idee hoe ik me moet kleden. Ik voel me niet heel lekker in mijn vertrouwde skinny jeans, maar kan ook geen perfecte andere broek vinden. Daarom sukkel ik maar wat door met outfitjes die ik al eerder aan heb gehad: variëren doe ik niet meer zo en shoppen wil ook niet lukken: ik pas namelijk GEEN ENKELE broek meer. Maatje 34? Te groot. Een kleinere maat? Die is er maar zelden. Men zegt wel eens dat het soms lekker kan zijn om het van je af te schrijven, dus welkom bij deze lichtelijke zeurpost, ondersteund met cliché dingen die dunne meisjes heel vaak horen. Want geloof me: dun zijn is ook niet alles."Ohhh jij kan echt ALLES hebben met dat figuurtje van jou!"
Mensen bedoelen dit vaak als een compliment, maar niets is minder waar. Allereerst heb ik amper een figuur. Ik ben een plankje, is dat ook een figuur? ;) Heel vaak zie ik op paspoppen (ja, ook dunne meisjes kunnen problemen ondervinden aan paspoppen!) iets wat ik superleuk vind. Enthousiast ruk ik hetzelfde item uit de rekken om me naar de paskamers te begeven. Toch ziet het er op een paspop heel anders uit. Dingen die op de paspop heel tof staan, zien er bij mij uit als een hobbezak: het is vormloos en ziet er absoluut niet uit. Daarnaast kan ik dingen als boyfriend jeans écht niet hebben. Als ik er één aantrek, lijkt het meer alsof ik een broek aan heb gedaan die zo'n 3 maten te groot is. Bummer, want ik vind boyfriend jeans dus écht heel leuk.

Het zoeken van de juiste skinny jeans is overigens ook een uitdaging: zit 'ie om mijn heupen / taille goed, dan is 'ie bij mijn benen zó strak, dat het er ook niet mooi meer uitziet. Skinny jeans moeten er in principe op ieder figuur goed uitzien, maar dan moet je wel de goeie hebben. Meestal probeer ik het maar op te lossen met een riempje, maar ik zou het ook wel fijn vinden om een keer een broek zonder riem te dragen zonder bang te zijn dat ik op een gegeven moment in mijn onderbroek sta.

"Je zou model moeten worden!"
Want ja, ieder dun meisje zou gewoon model moeten zijn. Neeee, natuurlijk niet. Ook dit is niet waar ;). Want hoe vaak ik vroeger ook op hoge hakken liep, ik kan het nu écht niet meer. Bovendien ben ik te klein. Dus hebben we dat cliché ook weer even de wereld uit geholpen!

"Eet je wel genoeg?"
Ik eet waarschijnlijk meer dan jij (bewijs nodig? zie hier mijn eetdagboek voor Studenten.net, haha. Ik blijf het mooi vinden om mensen hierop te wijzen, hehe. Bekijk vooral ook even de reactie die eronder staat.). Ik ben zo iemand die alles kan eten wat ze wil, zonder ook maar een grammetje aan te komen. Ja, dat lijkt misschien heerlijk, maar als je graag wat zou willen aankomen, is het de hel. Aankomen is het lastigste wat er is!

Wat ik misschien nog wel vervelender vind, is dat de vrager vaak bijstand krijgt van omstanders: anderen zijn het roerend met diegene eens: ik zou echt meer moeten eten. Weet ik wel zeker dat ik geen eetstoornis heb?! Lieve mensen: ik weet zeker dat ik geen eetstoornis heb. Ik ben nu eenmaal dun. En nee, dat vind ik dus zelf ook niet altijd even fijn. Bedankt dat jullie me weer met de neus op de feiten drukken: ik was er namelijk al zo gelukkig mee.

Denk volgende keer even goed na als je zegt dat je ook wel zo'n dun figuurtje zou willen hebben. Wil je dat die boyfriend jeans je nog staan? Dat je niet een heleboel broeken moet innemen om er niet in te zwemmen? Dat je geen vormloos figuur hebt in dat ene prachtige jurkje? Of dat mensen je aanstaren, omdat zij denken dat je een eetstoornis hebt? Nee, dan wil je dus niet zo'n dun figuurtje.

Zo, hè, pfoe. Nu kunnen we weer lekker met een verse lei beginnen.Wat zouden jullie vinden van kledingtips voor dunne meisjes? Hebben jullie zelf misschien nog wat tips? Of ben jij zelf ook zo'n dun plankje en kun jij misschien wél een boyfriend jeans aan? Dan wil ik heel graag weten waar je die hebt gekocht: die wil ik ook!!

Heel veel liefde van dit dunne vormeloze skeletje,

♥♥♥ Saskia

Natuurlijk moeten sommige dingen die ik heb gezegd met een korreltje zout worden genomen. Maar de boodschap moge duidelijk zijn: dun zijn is ook niet alles (de titel van deze post heeft het misschien al een beetje verklapt).

FORMER PARADES IS ON: BLOGLOVIN | FACEBOOK | GOOGLE PLUS | TWITTER | LOOKBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST

17 comments:

 1. Mooi artikel en vooral de gezegde over fat en skinny girls tsja dit is helemaal waar. Sad but true.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankjewel!! Ja heel jammer inderdaad... Kan me daar soms echt boos over maken, haha

   ♥♥♥

   Delete
 2. Jaaaa ik herken alles. Vooral van die hele vervelende mensen die via een omweg gaan vragen of ik misschien anorexia heb terwijl ik net mijn 8e boterham met kaas naar binnenwerk.

  ReplyDelete
  Replies
  1. JA PRECIES!!! Zoo mee eens. Dan denk ik echt "uhhh, hallo... Heb je al die boterhammen van net even gemist???" Stom.

   ♥♥♥

   Delete
 3. Ik vind het zo erg dat mensen, nadat ze als standaard ontmoeting je pols hebben bewonderd, nonstop zeggen dat je meer hamburgers moet eten en vaker een zak chips moet kopen. (jullie weten inderdaad niet half wat ik allemaal naar binnen werk) Ehm, misschien moet jij eens even wat minder van die troep eten omdat je maat XXXXL hebt? Ohnee, dikke mensen mag je niet beledigen met hun gewicht. Sorry hè.

  En hetzelfde probleem met de boyfriend jeans. Precies hetzelfde! Net als een kokerrok, heel leuk zo strak en half lang, maar beetje vreemd zonder figuurtje. Dan lijken we eerder op meisjes van 10. En zelfs die hebben tegenwoordig meer vorm haha.

  Over shirtjes shoppen hoor je mij niet klagen, ik pas overal wel in en hou gelukkig van een baggy look. Alleen niet als het om jeans gaat. Ik heb letterlijk maar 2 broeken die me goed passen en zelfs die zijn niet perfect. Te los bij de taille en te kort bij de pijpen enzo, je herkent t vast wel ;)

  Goed, genoeg negativiteit :D Kan mezelf en vooral andere mensen gewoon te goed vinden in je berichtje haha! Ik zou absoluut niet willen ruilen met een plus-sizer die de druk voelt om altijd te spotten met anorexia dunne modelletjes.

  (oh en ff over dat eetdagboek, geniale reactie eronder! Wat zal diegene jaloers zijn :) Je ziet er namelijk super uit Sas!)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ahhhh dankjewel, hihi!! ♥ Kokerrokken vind ik ook ZOOOOO mooi!! Maar dat ziet er bij mij inderdaad ook niet uit, hahaha. Shirtjes heb ik overigens ook wel zat & ik vind baggy shirts ook helemaal niet verkeerd. Baggy broeken vind ik dan inderdaad weer minder; jammer dat ze 't al gauw worden, haha. Ik herken je precies!!! :-P

   ♥♥♥

   Delete
 4. Heb je mooi gezegd!! Ikzelf heb meestal maatje 36/38 dus weet niet hoe het dan voor je is, maar je geeft nu mooi aan dat het niet altijd een pretje is zo'n kleine maat te hebben. Jammer dat je daardoor sommige kledingstukken helemaal niet kunt dragen :(
  Fijn om even je hart te luchten zo :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankjewel!! Ja, zeker fijn hihi :) Moet ik vaker doen! :-P

   ♥♥♥

   Delete
 5. Die reactie op dat eetdagboek.... Geniaal! Ik ben zelf best wel groot en ik heb ook geen fijne bouw, hoewel ik niet dik ben. Maar ik kan me ook altijd zo ergeren aan mensen die over iedereen die dunner is dan henzelf zeggen dat die anorexia hebben! Fijn om dan even je hart te luchten!
  X Emma

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, jaa mooi hè!!! Kan er iedere keer nog hard om lachen :)

   ♥♥♥

   Delete
 6. Ah ik snap het echt helemaal. Ik vind het altijd zo oneerlijk als ik van die foto's zie zoals 'real woman have curves' etc. om de iets vollere dames 'beter' te laten voelen. Want iemand voor dun uitmaken blijkt geen belediging te zijn maar andersom wel. Broeken vinden is inderdaad een hel (vorige week nog, ik had echt een leuke broek in maat 34 maar hij was veeel te groot helaas). Ik eet echt enorm veel maar dat helpt bij mij echt niet om aan te komen, vandaar dat ik nu naar de sportschool ga om wat meer spieren te kweken.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jaa, sportschool is inderdaad ook een goeie!! Bij mij duurt het alleen echt superlang voordat ik spieren opbouw.. Beetje jammer, haha, dan haak ik echt weer te snel af... :-P Lukt het bij jou wel goed? :)

   ♥♥♥

   Delete
 7. Mensen moeten eens niet zo zeuren. Het is toch nooit goed. Weeg je iets minder, ben je meteen te dun en heb je anorexia. Weeg je veel heb je meteen overgewicht en obesitas. Ben je veel aan het sporten dan 'sla je meteen door' en het is zo schijtirritant :-).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nee het lijkt inderdaad nooooit goed te zijn. Inderdaad heel irritant, haha :)

   ♥♥♥

   Delete
 8. Wat een goed artikel! Ik begrijp dat sommige dingen erg frustrerend moeten zijn voor je.

  ReplyDelete
 9. hahaha ik herken dit zo erg! Wel ben ik erg afgevallen, maar ik let gewoon op mijn eten en kan ook echt niet alles eten zoals iedereen denkt :')

  ReplyDelete
 10. Heel mooi geschreven! Ik ben dus iemand die zegt, ik heb liever jouw lichaam tegen een ander. Ik word gewoon gek, ik heb korte benen en daardoor is het soms lastig om rokken te dragen of broek. Net zoals een baggybroek, daar voel ik mij totaaaaal niet vrouwelijk haha.
  Kortom het is gewoon nooit goed :D

  Liefs,
  Hazal

  ReplyDelete