Sunday, January 26, 2014

De primeur van Ratna Ho @ MBAFW!

De show van Ratna Ho heeft Amsterdam Fashion Week vanavond een primeur gebracht: er liepen twee modellen van het bureau MaxiMe Models, een bureau voor plus size modellen, mee. Sterker nog: ze openden de show! Nog nooit eerder liepen er plus size modellen mee op de Nederlandse catwalk tijdens de fashion week, maar na alle discussies die er de laatste tijd geweest zijn over de maten van modellen, werd het misschien ook wel een beetje tijd. Toch?

In een aantal grote steden die ook een fashion week hosten, zoals New York, is er al een keer een plus size modeshow geweest, of een plus size fashion weekend, zoals in Londen. Maar in de show van Ratna Ho liepen de plus size modellen, Bo en Paula, gewoon in dezelfde show als de andere modellen. Dat lijkt me toch een aardige primeur!

Maxi Me Models doet het sowieso aardig goed met primeurs: het is het enige bureau dat echt gespecialiseerd is in plus size modellen (zowel man als vrouw!). Andere bureaus hebben daarentegen alleen een categorie. Paula, die ook in de show van Ratna loopt, liep eerder ook al in de Curvy is Sexy show, tijdens de fashion week van Berlijn. Deze show liep zij samen met Charlotte en Kirsten.

Ik ben zelf helaas niet naar de show geweest, maar wie weet kan ik er binnenkort nog wat beelden van plaatsen. Lijkt dit jullie leuk? Ik hou jullie op de hoogte! Tot die tijd kun je hier eventjes genieten van een aantal ontwerpen van Ratna Ho, om een kleine impressie te krijgen :-) !


Foto's zijn niet van mij, maar van: Peter Stigter (foto 1 & 3), Kees de Klein (foto 2), onbekend (foto 4)

Wat vinden jullie van bovenstaande foto's? En misschien nog wel belangrijker: wat vinden jullie van het feit dat er plus size modellen mee liepen? Is het terecht dat dit nu als zo bijzonder wordt aangestipt, of zou het heel normaal moeten zijn? Ik ben benieuwd naar jullie meningen!

♥ Saskia

FORMER PARADES IS ON: BLOGLOVIN | GOOGLE PLUS | TWITTER | LOOKBOOK | INSTAGRAM | STYLIGHT | PINTEREST

11 comments:

 1. Ik vind het echt prachtig! Ook het feit dat ze iets voller zijn!

  ReplyDelete
 2. Leuke post! Bedankt voor het noemen :D
  X Paula

  ReplyDelete
 3. Ik vind het geweldig juist dat er volle modellen mee lopen! Het ziet er zo veel gezonder uit! Maar het is jammer dat het als een bijzonders iets wordt gezien...

  ReplyDelete
 4. Wat een mooie meisjes, echt super dat er plus size models meeliepen!

  liefs, sharon
  www.fffocus.nl

  ReplyDelete
 5. Ik vind het super dat ze wat voller zijn, ik vind het ook heel jammer dat het als bijzonder wordt gezien, ik vind deze meiden er echt heel erg mooi uitzien! :) X

  ReplyDelete
 6. I love your blog
  followed
  http://minimaysi.blogspot.co.uk/

  ReplyDelete
 7. Wat leuk dat een plussize model de show mocht openen!

  ReplyDelete