Friday, February 21, 2014

Plusmodel Bo van Otterdijk voor Ratna Ho

Het is inmiddels alweer een tijdje geleden, maar herinneren jullie je mijn post nog over Ratna Ho en haar show tijdens de Amsterdam Fashion Week? Voor het eerst sinds de geschiedenis van Amsterdam Fashion Week liepen er twee plus size modellen mee in een show. Ik nam contact op met Bo van Otterdijk, één van de modellen, en sprak met haar over hoe het allemaal was. Benieuwd? Lees dan snel verder!


Als je het portfolio van Bo bekijkt, zou je niet zeggen dat ze het werk pas een jaar doet. Dat ze mee mocht lopen met de Fashion Week was dus al een hele eer, maar dat ze daarmee ook nog eens als één van de eerste plussize modellen liep, was de kers op de taart.

Het was niet de eerste keer dat Miranda Koelemeijer, de baas van MaxiMe Models, probeerde om haar modellen op de catwalk te krijgen. Voorheen was er echter amper respons. Het enige wat ze te horen kreeg, was “keep dreaming “. Als je het mij vraagt is dit gewoon een beetje onbeschoft, maar goed, zo waren de tijden schijnbaar ;-). Miranda gaf het in ieder geval niet op en bleef gewoon doorgaan tot ze haar doel had bereikt. En dat was dus op 26 januari 2014.

De dag van de show verliep heel soepel. We hebben allemaal wel eens Hollands of Americas Next Top Model gezien en daaruit kunnen we concluderen dat modellen soms niet de liefste meiden zijn en vrij bot uit de hoek kunnen komen. Zeker tegenover hun concurrenten. Backstage bij Ratna Ho was het wel wat anders: “Ratna Ho had ons met opzet ruim op tijd laten komen, zodat we de andere modellen konden leren kennen. Iedereen was heel aardig, alles ging op z’n gemak en toen het bijna tijd was voor de show was ik niet eens meer zo nerveus. Ik had er alleen maar zin in.”
Ik was zelf erg benieuwd of de andere modellen misschien neerkeken op Bo en Paula (het andere plusmodel dat meeliep). Tot voor kort heerste er bij heel veel merken en mensen nog een perceptie dat modellen dun moesten zijn. Backstage bij Ratna Ho had Bo er niet heel veel last van: “Sommige modellen waren het er zelfs over eens dat plussize ook gewoon mooi is en meer gezien mag worden.” Het enige waar ze soms wel eens last van heeft, is dat mensen haar soms te dun vinden voor een plusmodel. Normaal gesproken zou je zeggen dat plus size begint vanaf maat 46-48, maar in de modewereld ben je vanaf maat 38 al een plusmodel. Veel mensen zijn het hier niet helemaal mee eens, maar Bo zit hier niet mee: “Ik ben gewoon een model met vormen and I love it.”

Wat vinden jullie ervan? Is het met de plusmodellen tijdens de Fashion Week allemaal goed, of moet er nog steeds een hoop gebeuren in modeland (is maat 38 voor jullie bijvoorbeeld al plussize?)? Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties!

♥ Saskia
FORMER PARADES IS ON: BLOGLOVIN | GOOGLE PLUS | TWITTER | LOOKBOOK | INSTAGRAM | STYLIGHT | PINTEREST

11 comments:

 1. Wauw super gaaf! Ik vind zeker dat er plusmodellen moeten zijn!

  ReplyDelete
 2. Ik vind maat 38 echt niet plussize!

  ReplyDelete
 3. Maatje 38 is gewoon een gezonde, dunne vrouw als je 't mij vraagt. Maar in de modewereld ligt dat toch anders en dat is oké. Maar wel supertof dat ze mee liep, het is zeker een stap in de goede richting !

  ReplyDelete
 4. ik vind maat 38 zeker geen plus size.

  ReplyDelete
 5. Ik vind haar ook zeker niet plussize, maar ik vind wel dat er meer modellen in verschillende maten moeten worden ingezet, van maat 34 tot 46, dat is toch het meest realistisch?
  Liefs, Ypie

  ReplyDelete
 6. Wat leuk om te lezen en wat is ze mooi!! :) Ik vind het leuk dat er "plus size" modellen meelopen, maar inderdaad het zou leuk zijn als er gewoon allemaal verschillende maten zouden meelopen, we zijn namelijk allemaal verschillend en dat zou heel erg leuk zijn om te zien!! :) X

  ReplyDelete
 7. I love your blog
  followed
  http://minimaysi.blogspot.co.uk/

  ReplyDelete
 8. Ik zie 38 ook zeker niet als plussize maar in de modewereld is dat natuurlijk allemaal veel strikter. Ik vind het dan ook heel positief dat ze meiden met een wat realistischer en gezonder ogend lijf laten meelopen met de shows. :) xx

  ReplyDelete
 9. Super dat er ook plus size modellen meelopen! En ook fijn dat er onderling geen haat en nijd was tussen alle modellen, en dat de 'plus size' modellen zich wel gewoon op hun gemak voelden. x

  ReplyDelete
 10. Super dat ze gewoon mee mogen lopen en ach, het is maar net wat je 'plus-size' noemt!

  Liefs

  ReplyDelete