Wednesday, October 8, 2014

Hotspot // & designshop

The best angle from which to approach a problem is the try angle

& designshop was één van de deelnemers van de Swan Walk. In het programmaboekje stond de winkel beschreven als "een designshop en studio op een dynamische locatie die spat van de creativiteit. Je vindt hier producten (...) die veelal met de hand zijn gemaakt". De combinatie van de foto in het boekje, de beschrijving én de aanblik van de etalage maakte mij erg nieuwsgierig. Toen ik de winkel in stapte en eventjes had rondgesnuffeld, wist ik het meteen: dit behoort absoluut tot de hotspots van Rotterdam! Meer weten? Lees dan snel verder!


Wie en wat
& is geboren uit een combinatie van design en styling. Het Rotterdamse duo Elwin & Nynke, wie naast hun winkel ook samen een dochter hebben, maken unieke items in kleine oplagen (hallo uniek interieur!!) en besteden hierbij de grootste aandacht aan detail en kwaliteit. Daarnaast speuren ze graag de hele wereld af naar de allermooiste items, die jij vervolgens in je huis kunt hebben.

& is een designshop met een groot aanbod aan producten. Sieraden, grafische prints, meubels... & heeft het allemaal! Bovendien wordt de collectie regelmatig geüpdatet. Grote kans dus dat er weer wat nieuws hangt, als je even een tijdje niet bent langsgeweest!

De wow-factor
& designshop maakt gebruik van een hypermoderne 3D printer (die ze ook zelf in elkaar hebben gezet!!). Live in de winkel kun je kijken naar hoe de printer precies werkt. Hij is helemaal open (zie foto's), zodat je precies kunt volgen hoe de producten worden opgebouwd. & designshop maakt met de printer verschillende accessoires als kettingen en ringen, maar je kunt ook een 3D scan van jezelf laten maken, die dan vervolgens wordt omgetoverd in een ministandbeeldje. Hoe leuk is dat!

Niet al te lang geleden heeft & designshop ook een 2D vinyl plotter aangeschaft, waarmee ze zelf stickers kunnen maken voor op muren, ramen en auto's. Je kunt een voorbeeld zien op het bankje op de laatste foto's. & designshop blijft volgens mij altijd in ontwikkeling en daardoor zal het niet lang meer duren voordat er meer ontwerpen bij komen. Ook leuk: ze staan ook open voor jouw ontwerpen! Dus wie weet kun jij binnenkort wel een zelf ontworpen sticker op je auto hebben :-D!

Waar
& designshop
Zwaanshals 520
3035 KS Rotterdam

Geopend van dinsdag t/m zaterdag, van 10:30 tot 17:30 uur.
& designshop op het web
en op Facebook

Wat vinden jullie van & designshop? En van deze nieuwe rubriek? :-D

♥ Saskia

FORMER PARADES IS ON: BLOGLOVIN | FACEBOOK | GOOGLE PLUS | TWITTER | LOOKBOOK | INSTAGRAM | STYLIGHT | PINTEREST

6 comments:

 1. Wauw ziet er echt leuk uit. Echt leuke kettingen verkopen ze ook

  ReplyDelete
 2. Ah, wat een super toffe winkel zeg! Ik zie zoveel leuke spulletjes, haha. xo

  ReplyDelete
 3. Mooie foto's en leuke spulletjes. Misschien moet ik toch maar een keer naar Rotterdam!
  http://22dingen.blogspot.nl

  ReplyDelete