Thursday, January 8, 2015

Favoriete momenten van 2014






We zijn alweer een week bezig met het nieuwe jaar. Sommige mensen hebben 2014 al helemaal achter zich gelaten, maar ik vind het altijd wel leuk om nog even terug te kijken. Wat heb ik het afgelopen jaar bereikt? Wat waren de fijnste momenten? Wat heb ik geleerd? Sommige momenten zijn zó fijn, dat je ze met iedereen wil delen. Tegenwoordig kan dat super makkelijk: je schrijft een leuk berichtje op Facebook of Twitter, of je maakt er een foto van en zet die op Instagram. Dat laatste heb ik het afgelopen jaar veelvuldig gedaan. En daarom kijk ik vandaag terug op mijn 10 allermeest favoriete Instagram-momentjes! Het was onwijs lastig om er maar 10 te kiezen, maar het is gelukt! Kijken jullie mee?





Sprookjes lezen
In maart ging ik met Rinske naar de kringloop, waar ik dit boek vond met sprookjes en bijzonder creepy tekeningen. Ik kon hem niet laten liggen en nam hem dan ook meteen mee. Ik heb hier heel veel plezier van gehad, hoe stom het ook klinkt! Sommige sprookjes in het boek kende ik helemaal niet (zoals ...) en andere kende ik wel, maar waren tóch een beetje anders. Zo eindigde Roodkapje niet met de redding van Roodkapje en haar oma, maar met de wolf, die Roodkapje opat. Het boek is heel oud en vroeger liepen sprookjes dus helemaal niet zo goed af als ze nu doen! Het waren meer horrorverhaaltjes: ieder verhaal in het boek eindigt ongeveer met een moord, of er zit er zeker één in verwerkt... Ik vind het heel grappig om te zien hoe dat veranderd is!

Vooral in augustus heb ik heel veel in het boek gelezen. Ik woonde toen nog in mijn studentenkamertje in Utrecht. Ik las de verhalen zittend op mijn tafel (ik had wel stoelen, maar gebruikte ze bijna nooit...). Met zo'n sprookjesachtige, roze zonsondergang erbij vond ik het heerlijk!



Een bezoekje aan Brielle
Voor Koningsdag besloten Rinske & ik eens wat anders te doen dan rond te dwalen in ons eigen stadje Vlaardingen. We wilden niet naar een groot evenement als in Amsterdam, dus we besloten het anders te doen. We zouden op de kaart een random stadje prikken, met de ogen dicht, om daar een bezoekje aan te brengen. Uiteindelijk brachten we een bezoekje aan Brielle. Het was een onwijs schattig stadje met een leuk centrum, waar we eventjes hebben rondgelopen. Natuurlijk maakten we ook toeristische foto's van bezienswaardigheden en bekeken we de prulletjes die op de vrijmarkt te koop waren. We kochten niets (behalve dan een zak patat), maar hadden wel een erg leuke dag!



Creatief bezig zijn
Ik hou ervan om creatief bezig te zijn. Het lukt me niet altijd om iets moois te maken, maar soms heb ik projectjes waar ik toch best trots op ben. De twee bovenstaande foto's zijn hier perfecte voorbeelden van. Ik vind geometrie in illustraties of prints heel tof, dus besloot ik zelf eens aan de slag te gaan. Hoe? Geen idee. Ik printte maar gewoon twee dezelfde plaatjes en in de bus terug naar huis wist ik het ineens. Met een schaar en wat lijm ging ik vlijtig aan de slag en ik was zelf ook best verrast door het resultaat! Je kunt het eindresultaat bekijken in deze instadiary.

Het tweede plaatje vind ik ook heel leuk, maar om eerlijk te zijn moet ik deze nog afmaken! De mix van stift & plaatjes uit tijdschriften spreekt mij wel aan. Ik denk dat ik dit boekje binnenkort maar weer eens uit de kast vis. In 2015 ga ik hem afmaken, haha!



Vrijwilligen bij de 3FM Awards
In april was ik samen met drie schoolgenootjes vrijwilliger tijdens de 3FM Awards. Dit was zó leuk om te doen! Tijdens de show was het mijn taak om een deur te bewaken. 'Mijn' deur stond vlak naast het podium waar alle artiesten op/af gingen om hun award te ontvangen. Bovendien stond ik met allemaal heel gezellige mensen die de artiestenbar aldaar regelden. Voorafgaand & tijdens de show maakte ik natuurlijk veel foto's en de twee die je hierboven ziet, zijn wel echt mijn favorieten! Ik vind ze heel tof. Ze brengen me zeker terug naar alle mooie optredens die we meekregen, de lol die we hadden en natuurlijk de topplek waar ik stond! Het is zeker een aanrader om vrijwilliger te zijn bij de 3FM Awards!! Het is hartstikke gezellig en je ziet nog eens wat! ;)



Eindelijk die rugzak!
Dit klinkt misschien een beetje materialistisch, maar ik ben zó blij met de rugzak die ik heb gekocht. Ik was al een hele tijd op zoek naar een fijne rugzak. Twee jaar geleden kocht ik een leren exemplaar bij de vintage winkel Episode, maar die begon steeds meer kapot te gaan. De gesp was eraf gescheurd en ook de hengsels werden steeds kwetsbaarder. Ik had mijn ogen al heel lang op een Herschel rugzak, maar omdat ze toch best duur waren, bedacht ik een spaarsysteem. Iedere week legde ik wat contant geld (meestal mijn fooi) opzij. Na een aantal weken / maanden kon ik eindelijk mijn mooie nieuwe Herschel betalen!



Meedoen aan Lingo
Inmiddels is het niet meer op televisie te zien, maar voordat het van de buis verdween heb ik nog meegedaan aan Lingo! Het was hilarisch. Samen met vriendin en studiegenoot Yvon schreef ik me in en ineens kregen we een uitnodiging voor de opnames. De selectie hadden we al in 2013 gedaan (foto links), maar in 2014 mochten we dan eindelijk écht spelen. We hebben hartstikke hard verloren en verschenen daarna nog een paar keer in een Lucky TV (uit álle afleveringen kozen ze die van ons, hoe vind je die?!), maar de ervaring was leuk. De Lucky TV had alleen niet per se gehoeven, haha!



Aangenomen als redacteur bij Studenten.net
In april solliciteerde ik voor een functie als redacteur bij Studenten.net. Ik vond het heel spannend: ik studeer geen journalistiek en de enige echte schrijfervaring die ik had, was van mijn blog. Zou dat genoeg zijn? Ik mocht een proefartikel schrijven en kort daarna stond dat ineens op Studenten.net: ik was aangenomen!! Ik heb inmiddels al wat meer artikelen mogen schrijven en vind het nog steeds heel leuk om te doen.



Stage lopen
Mijn stage is ook zeker een hoogtepunt geweest van het jaar. Ik zal niet ontkennen dat ik het soms wat zwaar vond. Met mijn studie had ik vaak wel een dag in de week helemaal vrij, of we hadden maar één les op een dag. Full time werken was toch wel een overgang. Ik stond om kwart over 5 's morgens op en was om half 7 's avonds weer thuis. Toch vond ik het niet heel erg: ik heb onwijs veel geleerd en plezier gehad. Mijn stage loopt nog tot en met vrijdag 30 januari en daarna wordt het afkicken. Mijn stage heeft bevestigd dat redactie / productie bij een radioprogramma toch écht is wat ik 'later als ik groot ben' wil gaan doen.

De foto's hierboven hebben misschien wat uitleg nodig. De linkerfoto maakte ik op de pont in Amsterdam. In één van mijn eerste stageweken had Omroep MAX een zeezenderweek op Radio 5. Dat betekende dat we met ons radioprogramma TinekeShow uitzonden vanaf het Veronicaschip! Het was zó tof om dit in mijn eerste weken mee te mogen maken. Er kwamen onwijs veel radiolegendes voorbij. En het uitzicht over het IJ was 's morgens ook wel heel mooi ;). De andere foto maakte ik tijdens het personeelsuitje van MAX op het strand van Kijkduin. De zonsondergang was super!



Samenwonen en samen inrichten
In september verliet ik mijn studentenkamer in Utrecht en trok ik bij Rinske in. Het huis was al volledig ingericht, dus een volledig nieuwe inrichting was verre van nodig. Wel wilden we wat nieuwe accessoires enzo kopen, om het huis wat meer van ons samen te maken. Dat resulteerde in nieuwe koffietafeltjes, nieuwe plankjes aan de muur, een duidelijke toename van het aantal robots in huis en een heuse studeerkamer met neppe (maar wel heel mooie) Eames stoel. Ook hebben we de oude radio en platenspeler van de opa van Rinske in huis gekregen. Daar ben ik heeeel dankbaar voor! :) De reis naar mijn stage / school is wat langer geworden, maar ik heb het er allemaal dubbel en dwars voor over.

Vinden jullie het leuk om nog wat meer van ons huis te zien? Bijvoorbeeld de fijne stoel? Dan kan ik er dit jaar misschien wel een blogpost aan wijden!



Wij gaan naar Parijs!
En dan zijn we alweer bij nummer 10! Dit is een hoogtepuntje dat door zal gaan in 2015. Al zo'n twee jaar lang hebben Rins en ik het erover: Parijs. Ik ben er zelf al vaker geweest, ik ging er eigenlijk een soort van jaarlijks heen met mijn moeder haha, maar nu ben ik al heel lang niet meer geweest. En ik wilde Rinske heel graag de stad laten zien. Niet dat ik het op mijn duimpje ken, maar het leek me zo fantastisch om alle vintage winkeltjes die ik in de jaren heb ontdekt weer op te zoeken, maar dan met haar samen. Samen romantisch over de Champs Elysées lopen, wegkwijnen bij alle mooie maar veel te dure spullen... En nu gaat het eindelijk gebeuren! Eind december hebben we geboekt: in maart gaan we naar Parijs, the city of love!

Wat is jouw allerfijnste moment geweest van 2014?

♥ Saskia

FORMER PARADES IS ON: BLOGLOVIN | FACEBOOK | GOOGLE PLUS | TWITTER | LOOKBOOK | INSTAGRAM | STYLIGHT | PINTEREST

4 comments:

  1. Wat een leuke momenten zeg! Is het sprookjesboek een boek van Grimm? Die sprookjes zijn door hen geschreven en inderdaad op een 'horror' manier met rare eindes (voor ons dan). Later zijn ze kindvriendelijk gemaakt, haha ;) En wat tof dat jullie naar Parijs gaan!

    xx Alex

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oeps, een beetje laat geantwoord! De sprookjes zijn van Charles Perrault en Marie d'Aulnoy :) Ik kende ze persoonlijk niet, haha. Maar het is inderdaad leuk om te zien dat ze later kindvriendelijker gemaakt zijn. Zeker door Disney e.d.! :)

      xxx

      Delete
  2. Superleuk momenten! Tof dat jullie weer naar Parijs gaan, yay! Ik ga einde deze maand naar Disney!

    ReplyDelete