Sunday, December 14, 2014

Kerstcadeaus om zelf te makenAlle foto's in dit artikel komen van dit Pinterest bord & mijn eigen blog!

Nog maar twee weekjes en dan is het alweer Kerst! De straten zijn inmiddels weer verlicht met duizenden lampjes, er worden steeds vaker kerstliedjes gedraaid op de radio en de banksaldo's worden steeds lager. Of in ieder geval, mijn banksaldo. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar bij mij gaat het richting het nulpunt, haha. Oh, het harde leven van een student. Of zou dat ook zo zijn als je niet meer studeert?

In ieder geval kan ik wel wat budget kerstcadeaus gebruiken. En vaak is het zelf maken van kerstcadeaus de goedkoopste optie! Met wat spraypaint kun je vintage beeldjes bijvoorbeeld een nieuwe, moderne look geven. Maar natuurlijk zijn er nog veel meer leuke cadeautjes die je zelf kunt maken! Vandaag kun je hier wat fijne inspiratie vinden!De Familie Bloempot
Ik vind dit persoonlijk echt fantastisch. Het is heel simpel: koop een leuk bloempotje bij de Action of een andere budgetwinkel, neem er wat verf bij (of een sharpie) en ga los met alle soorten gezichtjes en expressies die je kunt bedenken! Want zeg nou zelf: dit is toch een superschattig cadeau om te krijgen? En het staat superleuk!DIY sieraden
Als je een beetje vaardig bent met touwtjes en knopen leggen of vlechten, kun je er natuurlijk voor gaan om zelf vriendschapsarmbandjes te maken. Met leuke kleurtjes en een bedeltje hier en daar creëer je al gauw een uniek armbandje dat volledig past bij degene aan wie je het gaat geven. Als je iets minder goed bent met knopen, kun je ook even een bezoekje brengen aan de gereedschapswinkel of je vaders gereedschapskist. Zie je iets moois en kun je er een kettinkje doorheen rijgen? Meenemen! Ik vind het kettinkje dat je hierboven op de foto ziet fantastisch: hij is simpel, maar toch niet alledaags. En dat kun jij dus helemaal zelf maken!Kussentjes
Het linker kussen vind ik hilarisch! Valt je zus, vriend of vriendin alleen op mannen met een baardje? Geef je kussen dan een stoer stoppelbaardje of een heuse kerstmannenbaard. En als je vader bijvoorbeeld een herkenbare bril heeft, of je moeder altijd felroze lippenstift draagt, is dit cadeau ook een topper. Hoe leuk is het om je cadeautje uit te pakken en dan plotseling jezelf te zien in kussenvorm, met leuke patroontjes alles erop en eraan!

Natuurlijk kun je ook losgaan met andere vormpjes, zoals ik vorig jaar deed met dit leuke robotkussentje. Je kunt ook aan de slag gaan met transferpapier, dat je onder andere bij de Hema koopt. Het is misschien niet heel goedkoop, maar je kunt het wel meerdere keren gebruiken. Je kunt een leuk kerstkussentje maken, maar natuurlijk ook een print maken van iemands favoriete band, fruit of dier!

Ugly Christmas Sweater
De ugly Christmas sweater is helemaal hip! Heb jij nog niet dé perfecte gevonden? Of heeft je vriend/vriendin er nog geen een? Ga dan aan de slag met vilt, versieringen (belletjes, helemaal leuk!) en natuurlijk een trui. Ik maakte vorig jaar de foto die je hierboven ziet. De belletjes gaven hem echt wat extra's: je hoort jezelf de hele tijd lopen. Volslagen belachelijk, maar ook erg lachwekkend!

Hebben jullie nog DIY tips voor cadeautjes? Als je nog wat meer inspiratie nodig hebt, kun je altijd op mijn Pinterest bord kijken! :)

♥ Saskia

FORMER PARADES IS ON: BLOGLOVIN | FACEBOOK | GOOGLE PLUS | TWITTER | LOOKBOOK | INSTAGRAM | STYLIGHT | PINTEREST

5 comments: