Sunday, September 28, 2014

NUDE by NUBUAfgelopen zomervakantie waren we naar Boedapest gegaan. We hebben weinig cultureels gedaan (vrij geciteerd: "een museum? Nee man, we hebben maar een paar uur. We gaan shoppen!"), maar een heleboel winkels gezien. Ik stel mijzelf altijd als missie om op zoek te gaan naar de verborgen pareltjes, de winkels die wij niet in Nederland hebben, maar waar ze wel voor een redelijke prijs mooie kleding (of andere hebbedingetjes) verkopen. En die waren er wel! Zo kwamen we tegen het eind van ons tripje de winkel "NUBU" tegen.

NUBU dress / shoes from France

NUBU is een moderne Hongaarse kledingwinkel. Het merk begon bij Judit Garam, maar sinds 2011 wordt zij bijgestaan door Adél Kóvacs en Anett Hajdù. De ontwerpers worden voornamelijk geïnspireerd door de wereld van product design en ze hechten veel waarde aan innovatie. NUBU kenmerkt zich wat mij betreft door vrij simpele, comfortabele items, die zijn aangevuld met de mooiste details.

In het jurkje dat ik draag, zie je dit heel goed. Zonder de stof aan de zijkanten, was dit een heel simpel jurkje, dat je bij iedere willekeurige winkel wel zou kunnen krijgen. De kleurencombinatie vind ik prachtig en ook de banden op de rug geven het echt iets extra's. Het jurkje is chic, maar heeft ook een bepaalde urban look over zich heen. En dat is ook precies wat NUBU wil. Het is vrouwelijk, maar ook comfortabel, minimalistisch en stedelijk.

NUBU is niet bepaald een merk dat je eventjes om de hoek koopt: de kleding is te krijgen in de USA (Californië, Illinois & Oregon), Azië (Tokio, Hong Kong & Beijing) en natuurlijk in Hongarije. Er is ook geen webshop, dus voorlopig moeten we het doen met de website (lookbooks!) en de tumblr pagina's: er is één algemene NUBU tumblr en één voor het submerk NUDE by NUBU. Mocht je binnenkort een tripje naar Boedapest gepland hebben: ga zeker even langs bij de winkel! Je kunt 'm hier vinden:
Kossuth Lajos Utca 10 / Boedapest
(Vlakbij metrostation Astoria)


Ik kan in ieder geval niet wachten om weer te gaan. Wat vind jij van mijn jurkje? :-)

♥ Saskia

FORMER PARADES IS ON: BLOGLOVIN | FACEBOOK | GOOGLE PLUS | TWITTER | LOOKBOOK | INSTAGRAM | STYLIGHT | PINTEREST

7 comments: