Monday, September 8, 2014

Verslaafd: StudioWie mij volgt op Instagram heeft het misschien al gemerkt: de laatste tijd zijn de meeste van mijn foto's bewerkt met een leuk fliedertje hier, een fladdertje daar en een tekstje om het af te maken. Tijdens een speurtocht op Pinterest naar leuke fotobewerkapplicaties kwam ik Studio tegen. Bij het zien van alle voorbeelden wist ik het meteen: "deze wil ik!!" Helaas had ik dat al vaker gedacht, en steeds bleek de app óf geld te kosten, óf alleen voor de iPhone te zijn. Op goed geluk besloot ik hem toch op te zoeken in de play store...


En zo geschiedde het. Ik ben vanaf het eerste moment officieel verslaafd aan Studio (ik vond hem in de play store toen ik 'studio app' invoerde). Om Studio te gebruiken, moet je een account aanmaken of je via Facebook aanmelden. Als je een account hebt gemaakt, kun je van start. Je foto's / ontwerpen krijgen allemaal een 1:1 formaat: perfect om vervolgens dus te delen op Instagram!

Je kunt, net als bij Instagram, een leuk filtertje over je foto heen zetten, maar ik heb dit zelf nog nooit gedaan: ik vind de filters niet het sterkste punt van de app. Wat wel fantastisch is, is het enorme aanbod aan overlays. Een overlay kun je vergelijken met de verschillende lagen / layers die je in Photoshop gebruikt. Er zitten een aantal standaard overlays in de app, maar je kunt volledig gratis (!) een heleboel andere leuke overlays downloaden.

Soms duurt het laden van de overlays een beetje lang, maar dat vind ik persoonlijk niet heel erg. Ik kan mij mijn gehele dagelijkse treinreis (van zo'n anderhalf uur) vermaken met de applicatie, dus ik vind hem top!! En nog iets leuks: je kunt ontwerpen van anderen gebruiken voor je eigen ontwerp! Dit heet in Studio een remix. Je gebruikt dan het plaatje van een ander, om daar vervolgens jouw eigen draai aan te geven.

Zijn jullie benieuwd geworden naar deze app? En wat is jullie favoriete fotobewerkapplicatie? :-) Ik ben erg benieuwd!!

♥ Saskia

FORMER PARADES IS ON: BLOGLOVIN | FACEBOOK | GOOGLE PLUS | TWITTER | LOOKBOOK | INSTAGRAM | STYLIGHT | PINTEREST

P.S. Heb jij al meegedaan aan mijn giveaway? :-) Je kunt een superleuk pakketje winnen met o.a. een voetbandje van Handmade With Heaps Of Love!

8 comments:

 1. Wat een leuke app! Ik bewerkt zelf alleen met Photoshop.

  ReplyDelete
 2. Aaah, wat superleuk zeg! Die ga ik zeker ook checken! Ik was ook altijd op zoek naar een goede foto bewerk app voor Android en altijd konden ze maar heel weinig of verpestten ze de kwaliteit van m'n foto's. Nu gebruik ik Pixlr Expressen daar ben ik heel blij mee! Je kan er echt bijna alles mee wat in Photoshop ook kan, maar dan simpeler natuurlijk. Maar deze klinkt ook echt wel het proberen waard!

  ReplyDelete
 3. Klinkt als een leuke app! liefs irene

  www.madebyirenelouise.blogspot.com

  ReplyDelete
 4. Ik ben helemaal enthousiast, haha! Wat een leuke app! Heb hem gelijk maar even gedownload.
  Die quote van Van Gogh is trouwens echt heel mooi.

  ReplyDelete