Wednesday, August 6, 2014

Or Tea? ~ Towering Kung Fu


Voor mijn vakantie kreeg ik een Whatsappje van medeblogger en vriendin Mira, of ik van thee hield en samen met haar thee wilde testen. Nou, dat wilde ik wel! Wij hebben thuis een grote theedoos en drinken graag ook met vrienden een lekker kopje thee tijdens een gezellig avondje bijkletsen. Normaal gesproken gaan we voor vrij 'basic' thee van Pickwick of gewoon een huismerk thee, maar toen Mira mij een foto stuurde van de theezakjes van Or Tea?, was ik meteen benieuwd naar de smaak. Op de foto hierboven kun je het zakje zien, ik denk dat je wel begrijpt waarom ik stond te springen om deze thee binnen te krijgen!



Or Tea: gezond, organisch, relaxerend, hip
Or Tea? wordt verkocht door Stijn Verbrugghe en Niels Desmet. Ze bieden premium organische Chinese thee aan van de allerbeste kwaliteit, zoals ze zelf zeggen. Alles bij Or Tea? is organisch en eerlijk: niet alleen de thee, maar ook de verpakkingen. Deze zijn gemaakt van gerecycled materiaal en zijn bedrukt met organische inkt. Or Tea? biedt verschillende soorten thee aan, waaronder een groene thee met jasmijn, witte thee, een oolong thee, een thee met afslankend effect en een zwarte thee, die ik getest heb. Ze bieden ook nog iets anders tofs: teablossoms, ook wel theebloemen. Als je deze in je theeglas hangt, bloeit er een bloem open. Dit wil ik zeker nog een keer proberen, het lijkt me zo tof om te zien!

Alle theezakjes hebben een superleuk ontwerp. Zoals je op de foto kunt zien had de thee die ik dronk, Towering Kung Fu, een chic zwart ontwerp, met een superschattig poppetje erop. Op de website van Or Tea? staat bij deze smaak vermeld dat hij "ideaal is voor de fervente koffiedrinker!" Nu drink ik graag thee, maar iedere ochtend begin ik met een kopje koffie (of 2, 3, 4....). Ik was dus erg benieuwd naar deze thee.

Wat vond ik ervan?
Towering Kung Fu is een normale, zwarte thee. Om te beginnen zou ik dit zakje veel eerder uit een theedoos pakken dan een simpel Lipton of Pickwick zakje. Die zakjes zijn vaak een beetje saai, de vormgeving van Or Tea? trekt je veel sneller aan! Dit is dus zeker een pluspunt (ik weet het, ik heb het al vaak genoemd. Maar is die vormgeving dan ook niet gewoon onwijs leuk?!).

De thee smaakt inderdaad gewoon als een normale, zwarte thee. Hij is lekker zacht van smaak, zachter dan die van bijvoorbeeld Pickwick. Normaal gesproken vind ik de nasmaak van gewone zwarte thee niet zo lekker, maar de nasmaak van Towering Kung Fu was een stuk minder heftig, en dus een stuk beter.

Or Tea? biedt organische en gezonde thee aan. Dit is natuurlijk erg interessant, omdat deze begrippen steeds belangrijker worden in onze levens. Je kunt bijna geen winkel meer langslopen zonder dat ze organische producten verkopen. Etenwaren, kleding, thee... Een grote trend, en bovendien ook nog eens goed voor de wereld natuurlijk ;-).

Wat ik persoonlijk minder goed vind, is het feit dat één zakje niet zo lang mee gaat. Normaal gesproken doe ik met één theezakje onwijs lang, soms wel een hele dag (ja, sorry, ik ben en blijf een arme student!), ook al is het eigenlijk een zakje voor één kop en niet voor een hele theepot. Van het zakje van Or Tea? kun je met enige moeite twee grote bekers thee zetten. Dit vind ik persoonlijk wel jammer, maar je kunt niet alles hebben natuurlijk.

Andere smaken van Or Tea?
Ik kreeg de thee natuurlijk opgestuurd door Mira. Zij testte twee smaken groene thee, Dragon Well en Dragon Pearl Jasmine. De eerste is een gewone groene thee en de tweede een groene thee met, what's in a name, een vleugje jasmijn er doorheen. Verder biedt or Tea? smaken als Mount Feather, met orchidee en magnolia, Monkey Pinch, met perzikaroma, en white peony, met een hint van pioenen. Ik vind de namen van de thee ook erg leuk! Voor andere smaken verwijs ik je door naar de website van Or Tea?, die je sowieso even moet bekijken als je fan bent van de illustraties! Naast de thee kun je namelijk ook andere leuke goodies als glazen, mokken of theepotten kopen. Ook biedt Or Tea? workshops aan, waarin Niels en Stijn je meenemen in de wondere wereld van thee... Klinkt spannend, niet waar?

En wat kost dat dan precies?
Je kunt de thee van Or Tea? kopen bij onder andere De Vreemde Eend. Je kunt Towering Kung Fu kopen in een koker of in een box. In de koker zitten 15 theezakjes. Je betaalt hiervoor €12,00, dus €0,80 per theezakje. Als je de box koopt, krijg je 25 theezakjes voor €15,00. Dit is dus met €0,60 per zakje iets goedkoper.

De mokken kosten €16,50 per stuk en zijn ook verkrijgbaar bij o.a. De Vreemde Eend. Voor de overige verkoopadressen raad ik je aan om de website van Or Tea? even te bezoeken! ;-) In zowel Nederland als België kun je ook terecht bij een aantal winkels, waar de thee verkocht wordt.

Ter vergelijking: voor een doosje Pickwick thee English tea blend betaal je per 40 zakjes €1,63 (voordeelverpakking). Dit is dus wel een stuk goedkoper dan Or Tea?.

En dus...
Als arme student zou ik toch eerder kiezen voor een Pickwick, Lipton of huismerk thee. Desalniettemin moet ik toegeven dat de vormgeving van Or Tea? zó leuk is, dat ik het misschien voor speciale gelegenheden nog wel eens aan ga schaffen. Het staat gewoon zo leuk, haha! Ik zit ook te twijfelen over een mok... Helemaal leuk! En die theebloemen wil ik toch ook nog écht een keer proberen (maar die kosten wel €16,00 voor 6 bloemen, check).

Maar goed, of je nu voor Or Tea? gaat of gewoon voor een goedkoper merk, op www.or-tea.be kun je sowieso nog een aantal leuke recepten vinden, die je met thee kunt maken! Maak bijvoorbeeld eens een ice tea met je theezakje, of maak er een chai tea van!

De smaak is voor mij niet heel bitter, zoals bijvoorbeeld koffie smaakt. Ik vond hem zelfs zachter dan andere zwarte theesmaken. Maar goed, ik denk dat ik kan stellen dat ik net zo goed een fervent theedrinker ben, als een fervent koffiedrinker. Hoewel koffie wel iets vaker voorbij komt in mijn dagelijkse leven. Misschien binnenkort wel in zo'n leuke (grote!) Or Tea? mok. Gewoon, omdat het kan, toch? ;-)

Ben je benieuwd wat Mira van haar theesmaken vond? Bekijk dan snel ook haar blog, Mira Tells!

Ben jij benieuwd geworden naar Or Tea?? En heb jij wel eens zo'n theebloem geprobeerd? Ik ben benieuwd!

♥ Saskia

FORMER PARADES IS ON: BLOGLOVIN | FACEBOOK | GOOGLE PLUS | TWITTER | LOOKBOOK | INSTAGRAM | STYLIGHT | PINTEREST

5 comments:

  1. Ziet er lekker uit! ik hou van thee liefs irene

    www.madebyirenelouise.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Ik drink eigenlijk veel meer koffie dan thee, maar ik zou me wel eens kunnen laten verleiden door specialere thee :)

    X Sara

    ReplyDelete
  3. Wauw! Ik ben echt een thee freak, ik moet deze dan ook echt gaan proberen. Thanks!

    ReplyDelete
  4. Ik ben zelf ook erg gek op thee! Je hebt het erg leuk geschreven.

    Groetjes X

    Zou je mijn facebook pagina nog willen liken?
    https://www.facebook.com/simplyugulsum?ref=hl

    ReplyDelete
  5. Ik drink ook erg veel thee en deze lijkt me ook erg lekker! Die theebloem lijkt me ook nog wel erg leuk om een keer uit te proberen! :)

    ReplyDelete